Feldt's laksefabrikk

Norsk fjordlaks foredlet etter gamle svenske tradisjoner!

Ikke langt fra Smögen, vakkert beliggende ved havet, ligger Feldt´s egen laksefabrikk, Smögen Delikatesser AB. I fabrikken produserer vi et stort sortiment av kaldrøkt, gravet og varmrøkt laks. Råvaren som benyttes er den høykvalitative norske fjordlaksen, kjent over hele verden for sin overlegne kvalitet. De fleste av våre produkter er fulltrimmede med lite røykehinne, uten bukfett samt med fullfarge dvs. den beste/fineste farge laks kan ha.

Produksjonen
På Smögen Delikatesser røyker vi laksen på gammeldags måte med oreflis, hvilket gir en herlig røyksmak. Den røykes i 12-14 timer (mot vanligvis 4-6 timer) og blir da skikkelig gjennomrøkt og utrolig saftig. Du slipper da også den tørre røykehinnen som man vanligvis må skjære bort.

Gravingen skjer også etter gammel oppskrift i 6-7 døgn ved ca +1"C. Laksen blir da helt gjennomgravet og like saftig som om du hadde laget den selv.
Fabrikken har gjennom hele produksjonen en svært moderne maskinpark med toppmoderne røykeovner og god lagerkapasitet i nye kjøle- og fryserom.
Vår varmrøkte laks finnes både som naturell og med flere spennende kryddertilsetninger. For øyeblikket kan du velge mellom Laksefilét Provencale, Laksefilét Toscana, Pestokrydret laksefilét, Sitronpepperlaks og Pepperlaks. Dette er en produktgruppe som stadig utvides med nye spennende smaker, så ta en titt i sortimentslisten med jevne mellomrom så finner du kanskje en ny favoritt.

Skjæringen
Ved fabrikken skjæres laksen på en ny og revolusjonerende måte. Vanligvis blir de skivede bitene stadig mindre i takt med at man kommer nærmere halen på laksen. Vår datastyrte skjæremaskin er imidlertid konstruert på en ny måte, hvilket innebærer at bladet endrer vinkel jo nærmere halen man kommer. Dette gjør at bitene lengst bak blir større og jevnere enn hva som er standard idag. Dette er en stor fordel for kjøkkensjefen som får flere store, fine skiver å benytte til serveringen.
Skissen under er et forsøk på å  visualisere hvordan vi skjærer laksen.

Som du ser på skissen endres skjærevinkelen gradvis slik at vinkelen blir mindre nærmere halen. Dette gir en jevnere størrelse på skivene over hele laksen.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari